De ervaringsdeskundige hulpverlener

Ervaringsdeskundigheid is IN. Steeds meer organisaties gaan werken met ervaringsdeskundigen. Mensen die weten wat het is om verslaafd te zijn, angst te kennen, in de psychiatrie gezetten te hebben. En het blijkt dat deze mensen vaak een andere snaar weten te raken dan hulpverleners.

Maar hoe zit dat met professionals? Hebben die ook niet bakken vol met ervaringskennis? 

Het wordt professionals meestal afgeleerd hun ervaringsdeskundigheid te gebruiken. "Het gaat om de cliënt en niet om jouw eigen ervaringen!"Persoonlijk jouw kwetsbaarheid delen is, volgens velen, een enorme valkuil... 

Maar is het wel zo'n valkuil? Doen we daardoor als professionals niet precies datgene waarvan we de cliënt nou juist leren dat niet te doen? Professionals zeggen tegen cliënten "wees open en kwetsbaar" en doen zelf onkwetsbaar en zijn niet open.

In deze masterclass staan we stil bij de kracht van kwetsbaarheid. Bij de valkuil van het niet open zijn over jezelf. En we staan stil bij hoe ruimte geven aan je eigen ervaringen ruimte voor de cliënt betekent!

Deze masterclass zal gegeven worden door Olga van Zijrveld, werkzaam in de GGZ en als trainer verbonden aan het Kempler Instituut. Olga heeft zelf veel ervaring in het delen van haar eigen ontwrichtende ervaringen en het effect wat dat heeft op cliënten. Daanaast werkt ze samen met Ervaringsdeskundigen.


Datum en locatie: 14 december 2017. 'De Schakel'  Oranjelaan 10 in Nijkerk

Trainer: Olga Zijtveld

De kosten zijn €78,32

Opgave via: 

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-de-ervaringsdeskundige-hulpverlener-39038695790